نمای اسپایدر چیست؟
نمای اسپایدر چیست؟
دلیل نامگذاری این نما به این خاطر است که در نمای اسپایدر از یراقآلاتی برای اتصال شیشه با سازهی ساختمان استفاده میشود، که بیشباهت با عنکبوت نیستند، به همین دلیل به این نوع از نمای شیشهای نمای عنکبوتی (نمای اسپایدر) میگویند.
نمای اسپایدر یکی از باشکوهترین نماهای مدرن را به وجود میآورد، چرا که در این نما ی شیشهای قطعات و اجزای تشکیل دهنده نما کمترین خلل را در پیوستگی دید به بیرون و داخل ایجاد میکند، در این نوع نما شیشه با اتصالات نقطهای به سازه ساختمان متصل شده و هیچگونه سازه افقی و عمودی در آن دخیل نیست، اما باید این را دانست که از نمای اسپایدر نمیتوان در پروژههایی با ارتفاع زیاد استفاده کرد، از نماهای اسپایدر بیشتر در ساختمانهای اداری و تجاری استفاده میشود.
از جمله ویژگی بارز نماهای شیشهای اسپایدر میتوان به انعطافپذیری بالای آن اشاره کرد.
در نمای اسپایدر، شیشهها به صورت شبکههای موزاییکی در یک راستا نصب میشوند.
برای اجرای نمای اسپایدر اولین مسئلهای که مورد توجه قرار میگیرد، چگونگی اتصال شیشه به نمای ساختمان است.
برای اجرای نمای اسپایدر ابتدا باید محاسبات لازم توسط مهندس محاسب و مهندس نقشهبردار، اندازهگیری شده و سپس با توجه به کلیه عوامل همچون زلزله، اندازهی بازشوها، بار مرده و … بهترین نوع از نماهای شیشهای اسپایدر را برای ساختمان انتخاب میکنند.
انواع نمای شیشهای اسپایدر
در استفاده از نمای اسپایدر این نکته حائز اهمیت است که این نوع نما در پنج روش قابلیت اجرایی دارد که هر نوع از آن کاربری و شرایط مخصوص به خود را دارد که هر یک مزایا و معایب خود را دارد، از جمله انواع نماهای شیشهای اسپایدر میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- اسپایدر لولهای
- اسپایدر فین گلس
- اسپایدر کابلی
- اسپایدر سازه خرپا
- اسپایدر اسپیس فریم